Katsaus vuoteen 2020

Yhteenvedon aika ??

Loppuvuonna monet meistä katsovat taaksepäin, paketoivat vuoden, päättävät projektit ja vetävät yhteen ajatukset kuluneesta vuodesta. On ikäänkuin tilinpäätöksen aika. 

Tähän vuoteen on vallitsevan maailmantilanteen vuoksi saattanut kuulua yltäkylläisesti kuormittavia tunteita, odottamattomia asioita, oman hallinnan tunteen menettämisen tunnetta, tavoitteiden uudelleenmäärittelyä, uusia alkuja, yllättäviä mahdollisuuksia, pettymyksiä, luopumista, surua ja pelkoakin.

Oma muutokseni

Itselläni vuosi 2020 oli merkittävä, sillä maailmanlaajuisesta pandemiasta huolimatta perustin ja käynnistin kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevan Ihmiseksi rakastettu Oy:n. Saan toteuttaa ennaltaehkäisevällä otteella ja ammattitaidollani lasten ja aikuisten tunne-, nepsy- ja työelämävalmennusten sekä lyhytterapian keinoin. Ennaltaehkäisevän työn näen niin merkittäväksi, että kuljetan kiintymyssuhteen kehitystä tukevan Olet ihme -valmennuksen uuden ihmeen alkuhetkille eli raskausaikaan.

Kun maailma järkkyy

Silloin, kun maailma järkkyy ja turvalliseksi uskomaamme perustaa ravistellaan, saattaa meistä yllätykseksemme kuoriutua esiin suurta vahvuutta, viisautta ja uusia ominaisuuksia.

Tällaiset tilanteet voivat haasteistaan huolimatta nostaa meissä pintaan taistelijan ja selviytyjän, kirkastamalla meidän syvimpiä tarpeitamme ja halujamme. Esiin nousevien asioiden ja tunteiden äärellä on tärkeää pysähtyä miettimään, että miksi juuri tämä asia herättää juuri näitä tunteita, tällaista epämukavuutta, vastarintaa tai tyytymättömyyttä. Ja toisaalta olla avoin ja valmis kuuntelemaan muutostarvetta ja muodonmuutosta tai tyytymättömyyttä nykyisiä olosuhteita kohtaan. Kun uskaltaa kuunnella rohkeasti alitajunnasta virtaavia ajatuksia ja niiden aihioita, saattaa oppia ymmärtämään, miksi tämä ääni on aiemmin ollut hiljainen ja miksi se soi juuri tässä hetkessä näin vahvasti?

Haluamisen ja tavoittamattoman asian ydin on usein todella hyvin piilossa ja sille tulee antaa mahdollisuus kertoa tarinaansa ja riittävästi aikaa tulla kuulluksi. Tämä vuosi 2020 on tarjonnut meille loistavan mahdollisuuden pysähtyä oman itsemme äärelle. Ainoastaan hiljaisuudessa voi kuulla sielunsa kauneimman laulun ja vienoimman pyynnön tulla kuulluksi. Hiljaisuus on tarjonnut myös tilan, jossa olemme saaneet helliä rohkeutta ja valjastaa energiaa muutokseen.

Elämä vaan on ainutlaatuinen ja uskomaton kaunis matka. Lopulta haluaisin ohjata sinut miettimään sitä, minkä äärelle löysit, kenties vahingossakin, tiesi näiden rajoitteiden aikana.  Pohtimaan asioita, joissa olet onnistunut, vaikka olosuhteet ovatkin haastaneet ja vaikeuttaneet tälle vuodelle asettamiasi tavoitteita.

❤️ Mikä opetti sinulle eniten itsestäsi? 

❤️ Missä asiassa sait mahdollisuuden parantaa, kehittyä tai vahvistua? 

❤️ Mikä on vuoden onnellisin saavuttamasi asia?

❤️ Löysitkö elämästäsi rikkautta, kiitollisuuden aiheita ja tapoja tuntea olevasi monella tavoin niin siunattu?

❤️ Antoiko vuosi sinulle uuden mahdollisuuden pysähtyä, löytää tie läsnäoloon, hengitellä ja katsella ympärillesi?

❤️ Löysitkö tien sellaisten asioiden äärelle, jotka olivat aiemmin merkityksellisiä ja tärkeitä, mutta joiden äärelle et ollutkaan enää muistanut pysähtyä?

❤️ Muistitko kertoa itsellesi, että sinä riität juuri sellaisena kuin olet?

❤️ Muistathan, että sinä olet ihmiseksi rakastettu? 

Toivon sinulle ilonpisaroita, valonsäteitä, rakkautta ja lempeyttä uudelle vuodelle 2021!

Rakkaudella,

❤️ Satu

2 Responses

 1. Esikoiseni joskus totesi, että tavallisen elämän ja arjen pitäisi olla sellaista, ettei tarvitse vain odottaa lomaa ja kotona viihtyä niin, ettei tarvitse jatkuvasti kaivata kaukomaille. 🙂 Matkustamista rakastavana en ollut samaa mieltä, mutta tämä vuosi on kaikessa kummallisuudessaan ajanut meidät pysymään kodeissamme ja viihtymään siellä. Ehkä se on ollut hyvä asia siksi, että samalla on ollut pakkoa tehdä tästä yksinkertaisemmasta ja pitkälti kotiin keskittyvästä elämästä sellaista, johon voi olla tyytyväinen ja osata olla onnellinen juuri tästä.

  Hyvää uutta vuotta, Satu, ja onnea nuorelle yrityksellesi sen kasvun tiellä!

  1. Kiitos Henna viestistäsi!

   Esikoisesi viisas toteamus pysäyttää meidät vanhemmat miettimään asioita eri tulokulmasta, lapsen näkökulmasta. Nämä kommentit ovat arvokkaita, koska niissä on tärkeä viesti: lapsille merkityksellistä ei ole rahalla toteutetut ulkomaanmatkat, vaan yksinkertainen ja onnellinen kotiarki yhdessä vanhempien kanssa. <3

   Toisaalta me ihmiset olemme niin erilaisia, että siinä missä yksi nauttii kotona olosta, toisen matkakärpäsen puremaa alkaa kutittaa säännöllisesti. 😉

   Kiitos yrittäjälle ja yritykselle esittämistäsi onnentoivotuksista; onneahan ei ole koskaan liikaa!
   Ihanan valoisaa ja onnentäyteistä uutta vuotta 2021 sinulle ja perheellesi!

   Rakkaudella, Satu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *