Koulutukset ja luennot

Ihmiseksi rakastettu Oy tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta ja luentoja opetuksen ja kasvatuksen ammattilaisille sekä NLP Practitioner -koulutusta ja luentoja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille yksityishenkilöille ja yrityksille.

Ammattikasvattajille suunnatut valmiit ehdotukset koulutuskokonaisuuksiin löydät sivun alareunasta.

PÄÄTTYNYT   10.3.-6.8.2023 NLP Practitioner -viikonloppukoulutus I, 16+1 päivää, Lapua
KÄYNNISSÄ   8.9.2023-4.2.2024, NLP Practitioner -viikonloppukoulutus II, 16+1 päivää, Lapua 
EARLY BIRD -ILMOITTAUTUMINEN AUKI 12.4.-3.11.2024, NLP Practitioner -viikonloppukoulutus I, 16+1 päivää, Lapua
EARLY BIRD -ILMOITTAUTUMINEN AUKI  26.4.-1.12.2024, NLP Master Practitioner -viikonloppukoulutus I, 16+1 päivää, LapuaNLP-koulutukset läsnäolokoulutuksena Lapualla

Menetelmän kirjaimet tulevat seuraavista sanoista:
NEURO = aivot, tietoinen mieli, oppiminen, aivoissa tapahtuvat prosessit ja tiedon käsittely
LINGUISTIC = puhuttu kieli ja sen rakenne, kehonkieli tietoisella ja tiedostamattomalla tasolla
PROGRAMMING = mieleemme ohjelmoimamme mallit sekä kyky ohjelmoida aivoja uudelleen muuttamalla mielenmalleja kohti tyydyttävämpää ja tasapainoisempaa elämää.
 
NLP on tietoisuuden kasvattamisen väline ja toimintamalli, joka mahdollistaa henkilökohtaisen kasvun ja muutoksen kohti kokonaisvaltaista kehon ja mielen yhteistyötä. Emme voi irrottaa mieltä ja puheen sanoja niiden herättämistä tunteista, jotka viriävät ja heräävät kehossa. Tämä tunnekehomieliyhteys mahdollistaa sen, että voimme vaikuttaa ajattelulla, sisäisellä puheella ja puhutuilla sanoilla tunteeseen ja sen käynnistämiin kehon fysiologisiin muutoksiin.
 

Koulutuksen sisältö:

NLP-polun ensimmäisellä matkalla tutustut:
– teorioihin menetelmän takana
– ihmisiin NLP:n syntymisen takana
– runsaaseen omaksi saatavaan opiskelumateriaalikansioon ja lukuisiin NLP-tekniikoihin
– tietoiseen mieleen eli päivätietoisuuteen ja alitajuntaan
– omaan tapaasi oppia ja kerätä informaatiota eli miellejärjestelmiin
– ihmisen kokonaisvaltaisuuteen eli kehoon, mieleen, tunteisiin, tarpeisiin ja sieluun
– omaan hyvän olon tilaan eli C.O.A.C.H.-tilaan
– voimavarojen ja resurssien käyttöönottoon aina niin halutessamme
– erilaisiin erottelu- eli motivoitumistyyleihin
– ajatteluun ja sisäiseen puheeseen
– malliin sisäisestä lapsesta
– rajoittaviin uskomuksiin
– näkökulman vaihtamiseen
– tunteisiin ja tarpeisiin
– karttaan ja maastoon
– samauttamiseen
– ankkurointiin
– meta-malliin
– intuitioon
– arvoihin
– rajoihin
 
NLP tarjoaa mallin tarkastella aivojemme toimintaa, ymmärtää kielimallien merkitys ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja kehittyä paremmaksi kommunikoijaksi; puhujaksi ja kuuntelijaksi.
 
NLP:ssä ei pyöritetä ongelmaa ja jäädä elämään sen vankina. NLP perustuu ratkaisukeskeisyyteen ja keskiöön nousevat mestareilta mallitetut taidot ja taituruus, onnistuminen, oppiminen ja niiden rakenne haastavaa tilannetta tutkittaessa. NLP kuljettaa opiskelijaa tutkimaan käyttäytymistään ja kysymään mitä, miksi ja miten. Jokaisella meillä on sisäsyntyinen kyky muokata toimintaamme, ajatuksiamme ja tunteitamme alitajuisen tasolla eli saada aikaan pysyviä muutoksia.
 
NLP:ssä kaikki harjoittelu tehdään omasta hyvän olon tilasta käsin. Tästä syystä tietoisuustaitoja lisäävät läsnäoloharjoitukset ja nautinnolliset rentoutukset kuuluvat koulutuksen jokaiseen koulutuspäivään. Mielikuvaharjoittelu ja -meditaatiot rentoutuneena antavat alitajunnan ohittaa päivätietoisen mielen ja harjoituksilla päästään käsittelemään aiemmin elämässämme tapahtuneita asioita, jotka mieli on unohtanut. Alitajuisella työskentelyllä on mahdollista laajentaa ymmärrystä ja avata lukkoja eli löytää selityksiä keskenjääneille asioille, ratkaista pulmia ja intuitiivisesti ymmärtää, miten motivoitua haastavan tehtävän edessä löytämällä kaikki ratkaisut itsestä. Ihminen on niin uskomaton kokonaisvaltainen energiaolento, että ajattelun muuttuminen muuttaa tunnetta ja antaa keholle mahdollisuuden antaa periksi luopuessaan kantamastaan taakasta.
 
NLP ei ole terapiaa, mutta monet kokevat pitkän Practitioner-koulutuksen olevan terapeuttista työskentelyä, sen vahvan läsnäolon ja sisäisen rauhan löytymisen takia. Opiskeluryhmä toimii vertaisryhmänä, jossa laaja asiantuntijuus elämän eri aloilta tarjoaa upean perspektiivin herkullisille keskusteluille.
 
NLP:tä voi opiskella omatoimisesti kirjoista, mutta vasta oman henkilökohtaisen kokemuksellisuuden kautta NLP pääsee oikeuksiinsa. Sen lukemattomat erilaiset tekniikat tulevat tutuiksi kouluttajan vetämien demojen kautta sekä itse pienryhmässä ja pareittain harjoitellessa. Huomaat nopeasti positiivisia muutoksia omassa ajattelussasi, jotka heijastuvat myönteisesti omaan arkeen ja ympärilläsi oleviin ihmissuhteisiin.
 
Jokaiseen NLP präkkärin koulutuspäivään sisältyy Ihmiseksi rakastettu Oy:n tarjoamana aamukahvit tai -teet ennen koulutuspäivän alkua, kaksi kahvi- ja teetaukoa sekä lounastunti. Koulutuspaikassa on päivän mittaan tarjolla tuoretta kahvia ja teetä sekä pientä virkistävää purtavaa. Koska koulutuspaikka sijaitsee luonnon syleilyssä keskustan ulkopuolella (5km), koulutuksen hintaan kuuluu myös maittava paikallisen pitopalvelun valmistama keitto- ja/tai salaattilounas. Ilmoita mahdolliset allergiat erikseen sähköpostilla.
 
Kenelle tämä koulutus soveltuu:
 
NLP Practitioner -koulutus sopii ihan jokaiselle omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Ei pohjakoulutusvaatimusta.
 
NLP:llä on saavutettu hyviä tuloksia mm. seuraavilla aloilla:
– johtamisessa ja esimiestyössä
– myyntitehtävissä
– kasvatuksen ja opetuksen alalla
– terveys- ja sosiaalialalla
– valmennustehtävissä
– asiakastyössä
 
Koulutuksessa tärkeintä ei olekaan koulutuksesi ja ammattisi, vaan inhimillisyys, arvostava kohtaaminen, nähdyksi ja kuulluksi tuleminen omana itsenäsi, tasa-arvoisuus ja keskinäinen kunnioitus.
 
 

Koulutuksen aikataulu:

NLP Practitioner II, käynnissä

8.-10.9.2023, pe-su
7.-8.10.2023, la-su
28.-29.10.2023, la-su
18.-19.11.2023, la-su
9.-10.12.2023, la-su
13.-14.1.2024, la-su
2.-4.2.2024, pe-su

 

NLP Practitioner III,

🐣 Early Bird -ilmoittautuminen avattu 🐣

12.-14.4.2024, pe-su

4.-5.5.2024, la-su

8.-9.6.2024, la-su

3.-4.8.2024, la-su

7.-8.9.2024, la-su

5.-6.10.2024, la-su

1.-3-11.2024, pe-su

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

 

NLP Master Practitioner I, Practitioner-tason suorittaneelle

🐣 Early Bird -ilmoittautuminen avattu 🐣

26.-28.4.2023, pe-su

25.-26.5.2023, la-su

29.-30.6.2023, la-su

10.-11.8.2024, la-su

14.-15.9.2023, la-su

19.-20.10.2024, la-su

29.11.-1.12.2024, pe-su

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

 

Kouluttajasi:

Satu Kujanpää

– Perustaja, CEO,  Ihmiseksi rakastettu Oy

– NLP Trainer ja NLP Trainer Extra -kouluttajakoulutus (MExtrat- NLP-kouluttajayhteisö)

– KM, luokanopettaja, erityisopettaja (yli 20 vuoden asiantuntijuus ja työkokemus pedagogiikasta, opettamisesta ja oppimisesta)

– Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja valmentaja

– Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja  ratkaisukeskeisen nepsyvalmentajakoulutuksen pääkouluttaja Kajaanissa, Oppimiskeskus Kainulassa (kouluttaja Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus Oy:ssa)

– Mentaalivalmentaja (rentoutusvalmentaja ja hypnoosivalmentaja)
– Psyykkinen valmentaja

– Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja
– Kohtaamistaide-ohjaaja
– Doula

– Erillisiä terapiakoulutuksia mm. kiintymyssuhdemalleista, HOT-terapiasta, skeematerapiasta ja Mind Body Bridging -menetelmästä.

 

Koulutuspaikka:

 
 
– Rasti-Simpsiön koulutus- ja valmennuskeskus
– osoite: Mastontie 87, 62100 Lapua
– 16 koulutuspäivää (+ 1 vapaaehtoinen, yhdessä sovittava Mitä kuuluu? -päivä koulutuksen päätyttyä)
– koulutuspäivän kesto klo 9-16.30
– max. 20 henkilön ryhmä
– edullinen majoitusmahdollisuus koulutuspaikassa (mukaan omat lakanat ja pyyhe). Kysy lisää!
 
Simpsiö on muutoin tasaiselle Etelä-Pohjanmaalle erikoinen, ympäröivästä lakeusmaisemasta korkeammalle kohoava kvartsiittimuodostuma. Niinpä täällä ainutlaatuisessa luontomaisemassa järjestettävä NLP Practitioner -koulutus täyttää myös ihanan maadoittavan ja rentouttavan viikonloppuretriitin vaatimukset.
 
Voit saapua pidemmänkin matkan päästä koko viikonlopuksi. Päivisin osallistut koulutukseen ja iltaisin voit vuodenaikojen mukaan patikoida tai lenkkeillä useilla merkityillä luontopoluilla, uida, juosta rappusia, kiivetä näkötorniin ihailemaan lakeuden kauniita auringonlaskuja, marjastaa, sienestää, kävellä laavulle paistamaan makkaraa, hiihtää kynnykseltä lähtevillä, upeasti hoidetuilla laduilla ja lasketella lähes takapihalla sijaitsevan Simpsiön laskettukeskuksen rinteillä. Iltaisin tai lenkin jälkeen voit istua takkatulen äärellä. Mökin sauna on yöpyjien vapaassa käytössä.
 

Koulutuksen hinta:

Ilmoittaudu NLP Practitioner III:lle 30.11.2023 mennessä, ja hyödynnä Super Early Bird -etuna -500€. Koulutuksen hinta on 1484€ (1984€-500€ Super Early Bird -etusi)
Ilmoittaudu 31.1.2024 mennessä ja saat -350€ aikaisen ilmoittautujan edu, jolloin koulutuksen hinta on 1634€ (1984€-350€)
1.2.2024 alkaen koulutuksen hinta on 1984€ (sis. Alv. 24%)
NLP Master Practitioner I:lle ilmoittautumisessa ovat voimassa samat edut ja aikataulut kuin yllä olevaan Practitioner -koulutukseen.
Voit maksaa koulutuksen kerralla tai korottomasti omaan tahtiin, itsellesi sopivassa maksuaikataulussa kuuden kuukauden aikana.
 
Maksaessasi kertasuorituksella saat 100€ maksutapa-alennuksen (koulutus on tällöin maksettava ennen aloitusta 12.4.2024 tai 25.4.2024).
 

Ilmoittautuminen:

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu NLP Practitioner tai Master Practitioner -koulutukseen soittamalla Sadulle p. 045 78 333 433, lähettämällä puhelimeen viestin tai lähettämällä sähköpostia satu@ihmiseksirakastettu.fi
 
Varauksesi on sitova, kun maksat ilmoittautumismaksun 300€ (ohjeet ilmoittautumisen yhteydessä). Lasku ilmoittautumisesta saapuu sähköpostitse. Ilmoittautumismaksu vähennetään koulutuksen loppusummasta.
 
Mikäli terveydentilassasi tapahtuu muutos, etkä pysty osallistua koulutukseen, palautan siihen saakka maksamasi rahat sinulle takaisin lääkärintodistusta vastaan.
 
Koska koulutus toteutetaan lähiopetuksessa läsnäollen, voit olla pois korkeintaan kaksi (2) koulutuspäivää saadaksesi todistuksen. Mikäli poissaolopäiviä tulee jostain ennalta suunnittelemattomasta syystä enemmän, on sinulla mahdollisuus suorittaa puuttuvat päivät NLP Extra -kouluttajakoulutuksen käyneiden kouluttajien koulutuksissa ympäri Suomen. Tämä korvaaminen on sinulle maksutonta ja kustannukset syntyvät vain mahdollisista matkustus- ja yöpymiskuluista. Saat todistuksen takautuvasti, kun sinulla on päivät korvattuna.
 
Koulutuksen päätyttyä saat virallisen sertifioinnin eli Suomen NLP-yhdistyksen hyväksymän todistuksen ja oikeuden käyttää nimikettä NLP Practitioner. Olet nyt myös kelpoinen etenemään NLP-koulutuspolullasi ja voit hakeutua NLP Master Practitioner -koulutukseen.
Saat myös pysyvän kertaajan edun, sillä voit milloin tahansa osallistua ilmaiseksi uudelleen järjestämääni NLP Practitioner -koulutukseen kertaamaan oppimaasi.
 

Avustavat kouluttajat:

 
NLP Practitioner III – ja Master Practitioner I -koulutusten avustavien kouluttajien paikat (NLP Associate Trainer -koulutuksen suorittaneelle) ovat haettavissa (3/3).
Soita tai lähetä sähköpostia ja kysy lisää.
 
Keskustelen kanssasi mielelläni koulutukseen liittyvissä kysymyksissä.
Olet lämpimästi tervetullut tälle ajatteluasi ja tietoisuuttasi laventavalle hyvänolon ja hyvinvoinnin matkalle kanssani!
 

♥️:lla Satu

 
Satu Kujanpää
Ihmiseksi rakastettu Oy
 
satu@ihmiseksirakastettu.fi
 
P. 045 78 333 433
 
Y-tunnus 3108574-8
 
 
 
 
 
Seuraa Ihmiseksi rakastettu Oy myös somessa: Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInnissä.
 
 

Valmiit koulutuskokonaisuudet:

Koulutuspäivien sisällön voimme sopia yhdessä tilaajan toiveiden mukaisesti osaamisalueiltani tai tilaaja voi valita valmiin koulutuskokonaisuuden valikoimastamme.

Asiantuntijuuteni ja erityinen osaamiseni kohdistuu haastavasti käyttäytyviin lapsiin, joilla on neuropsykiatrisen kirjon diagnooseille tyypillistä oireilua.

Tunnetaitokasvatuksen, tunteisiin ja omaan tunnekehoon tutustumisen myötä lapsi oppii sanoittamaan, tunnistamaan ja säätelemään tunnereaktioitaan. Aikuisen kanssasäätelijänä toimimisen kautta lapsi saa kokemuksia aikuisen mallintamista, turvallisista ja onnistuneista tunnesäätelytapahtumista, joiden merkitys lapsen itsetunnon kehitykselle on merkittävä.

Ota yhteyttä ja sovitellaan aihe  vastaamaan koulutustarvettanne joko alla olevien valmiiden aihekokonaisuuksien pohjalta tai rakennetaan teille yksilöllisesti sopiva koulutus:

 

  1. Neuropsykiatriset häiriöt. Ratkaisukeskeisiä työkaluja kasvattajan nepsypakkiin.
  2. Mitä lapsen ADHD-diagnoosin jälkeen? Arjen ohjausta vanhemmille.
  3. Täytettä kasvattajan tunnereppuun. Omien tunteiden ja tunnereaktioiden ymmärtäminen kohtaamisen ja vuorovaikutuksen taustalla.
  4. Riittävän hyvä vanhemmuus.
  5. Nepsylasten tunnistaminen ja varhainen tukeminen varhaiskasvatuksessa.
  6. Varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen varhaiskasvatuksessa. Lempeyttä, läsnäoloa ja kiireettömiä kohtaamisia.
  7. Nuoren tunne-elämän tukeminen. Mistä rakentuu syvä suhde nuoren ja aikuisen välille?
  8. Tunnetaidot koulun ja kodin onnistuneen yhteistyön mahdollistajana.
  9. Omasta jaksamisesta ja työhyvinvoinnista huolehtiminen. Kenen tehtävä ja kenen vastuu?
  10. Tunteiden johtaminen ja oma hyvinvointi. Olenko itse itseni pomo?
 
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!