Oman Elämäni Kuningatar

Olisitko mieluummin Kaikessa Epäonnistuva Luuseri vai Oman Elämäsi Kuningatar tai Kuningas?

Kysymys on raflaava, mutta jälkimmäisessä näet minun voimahahmoni. Olen vuosikymmenien aikana ollut tytär, sisko, vaimo, äiti, opettaja ja yrittäjä. Mielestäsi varmasti kaikkea muuta kuin kuningatar, mutta koska olen päättänyt puhua itselleni, parhaalle ystävälleni, kauniisti ja arvostavasti, minun voimahahmonani olen Oman Elämäni Kuningatar. Haluan elää unelmoiden ja uskoen, että kaikki on mahdollista.

Oletko huomannut, että olet itse itsesi vahvin ja ankarin vastustaja ja kriitikko? Se sisäinen ääni, joka kriittisellä hetkellä sanoo pääsi sisällä: ”Anna olla. Et tule onnistumaan. Ei kannata edes yrittää!”

Saatamme myös huomaamattamme rajoittaa itseämme tai identifioida itsensä elämäntilanteiden, kriisien, epäonnistumisten, sairauksien, diagnoosien kautta. Sisällä mielessä omaksi nimeksi voi kehittyä eroperheen lapsi, eronnut, yksinäinen, luuseri, epäonnistuja, läski, saamaton, ruma, ihan paska tai hullu, masentunut, diabeetikko, adhd. Identiteetiksi muodostunut nimi rajoittaa elämää kaventamalla mahdollisuuksia ja joskus jopa estää elämisen.

Punainen ajattelun alareitti

Negatiiviset ja kielteiset ajatukset pudottavat meidät nopeasti punaisten ajatusten alareitille, jossa ajatus itsestä synnyttää vahvan tunteen. Ikävät tunteet tuntuvat kehon viesteinä, erilaisina tuntemuksina tai somaattisina oireina ja vahvistavat sisäistä negatiivista puhetta entisestään. Kehä on valmis.

Voit kokeilla haastaa itsesäsi ja kirjoittaa paperille kaikki ne sanat, joilla kuvaat olotilaa, tunnetta, kykyjä, voimavaroja tai selviytymistä arjesta. Kirjoita sisäinen puhe sellaisenaan, mitään sensuroimatta.  Lue ääneen kaikki itselle kirjoitetut sanat.

Pysähdy tähän. Viipyile tunteessa ja huomioi myös kehosi asento; tapa, miten kannat itseäsi juuri tässä tunteessa.

 • Miltä se tuntuu?
 • Missä se tuntuu? 
 • Katso peilistä, että miltä se omakuva ja asento näyttää?
 • Anna nimi sille vuosien aikana rakentuneelle hahmolle, jonka kanssa et enää halua jatkaa matkaa. Esimerkiksi Kaikessa Epäonnistuva Luuseri.

Olotilan muutos – energian muutos

Lähde tietoisesti muuttamaan olotilaa, katkaisemaan aivoille tutuksi käynyttä reittiä punaiselle alareitille ja korvaamaan ajattelumallia jollakin aivan uudella. 

Ravistele ja herättele keho ja aivot tekemällä jotain yllättävää. 

 • Upota kädet tai jalat kylmään veteen.
 • Ota kylmä suihku.
 • Juo kylmää tai kuumaa.
 • Huuda ääneen.
 • Laula.
 • Nostata sykettä esim. tanssimalla, hyppimällä trampoliinilla tai juoksemalla satasen sileä eli laita veri virtaamaan. 

Muutetaan tietoisesti energian tasoa! 

Vihreä ajattelun yläreitti

Nyt voidaan siirtyä tietoisesti vihreiden ajatusten yläreitille. Käännetään aiemmin itselle annetut nimet ja luonnehdinnat mahdollisuuksiksi, vastakohdiksi, vahvuuksiksi ja voimavaroiksi. Kirjoitetaan ne paperille ja luetaan ne ääneen. 

 • Tunnustele uudessa energiassa nousevia fiiliksiä ja tunteita.
 • Miltä ääneen sanotut sanat tuntuvat?
 • Millaiseen asentoon kehosi hakeutuu itseluottamuksen kasvaessa ja hyvän olon virratessa. Asetu peilin eteen ja kerro ääneen, mitä näet? 

Oman voimahahmon luominen

Millaisen nimen annat tälle Supernaiselle tai Supermiehelle? Blogin ensimmäisestä lauseesta luit, että minun lempeyttä ja rakkautta maailmaan levittävän voimahahmoni nimi on Oman Elämäni Kuningatar. Kun olen itsevarma, hän on The Gorgeous Queen of Love ja haastavissa tilanteissa saan tukea The Queen of Fucking Everything -voimahahmolta. Asenne ratkaisee, vai mitä?

Liioittele ja kasvata sisälläsi kasvavaa voimahahmoa. Muista, että voit olla ihan mitä haluat. Tässä kohtaa överit on suositeltavampaa kuin vajarit!

Hae oma voimahahmosi esiin tietoisesti päivittäin. Viipyile hyvässä energiassa, hengitä sisään vahvaa tunnetta hyvästä, kauniista ja kaikista onnistumisen mahdollisuuksista.

Hae voimahahmosi esiin aina, kun tunnet epäilyksen hiipivän mieleesi. Katkaise tietoisesti vanha tapasi ajatella. Muuta energiaa ja olotilaa pienellä spurtilla. Hae oma voima-asentosi asettamalla jalkapohjasi maata vasten, hengitä syvään ja ota maailma haltuun omassa voimahahmosi roolissa.

Terveisin,

Oman Elämäni Kuningatar ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *