Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Unelmat ovat toteutuneet yksi kerrallaan lokakuusta lähtien. Olen keksinyt, mitä isona haluan ruveta tekemään. Olen perustanut osakeyhtiön ja toimin tällä hetkellä sivutoimisena yrittäjänä päätoimeni, erityisluokanopettajan työn rinnalla. Tilitoimistossa ja pankissa on istuttu, kuunneltu tarjouksia, tehty päätöksiä ja allekirjoitettu sopimuksia. Toimitilat löytyivät kerrassaan nostalgiselta ja tapahtumien historiaa korviini kuiskalevalta Piirin alueelta, Seinäjoelta. Remontti on ohi ja samalla, kun rakas mieheni on ruuvaillut illat ja viikonloput huonekaluja kokonaisiksi, minä olen saanut luoda toimitilastani kutsuvaa ja tunnelmallista paikkaa tuleville asiakkailleni.

Some rummuttaa ilosanomaa ihmisyydestä, inhimillisyydestä ja rakkaudesta. Instagramissa ja Facebookissa Ihmiseksi rakastettu Oy on kerännyt nopeasti seuraajia, joilla on samat arvot ja tavoitteet hyvälle elämälle. Ja erityisesti heille, joiden elämässä haastava jakso tuntuu tällä hetkellä painona tai kipuna kehossa ja mielessä tai joka haastaa kyseenalaistamaan elämän perustaa, haluan tarjota lähimmäisenrakkautta, arvostavia kohtaamisia, kuuntelevan ihmisen ja hyväksyvän rinnallakulkijan.

Olen saanut aloittaa kiitollisena kaksivuotisen matkan ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Tämä opiskelun aikaansaama kupliva innostuneisuus ja malttamattomuus uuden edessä saa minut säteilemään sekä sisäisesti että ulkoisesti. Opiskelupäivät loistavan kouluttajan huomassa ja eri elämänaloja edustavien aivan mahtavien uusien ihmisten kanssa inspiroivat ja saavat selaamaan kalenteria seuraavaan lähijaksoon tähdäten.

Olen nyt sen äärellä, miten olen työtäni aina tehnytkin. Humanismin, ihmisen arvokkuuden ja ainutlaatuisuuden, arvostavan ja toisessa kauneuden näkevän työtavan äärellä. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen, jokaisen ihmisen ei-toivotunkin käyttäytymisen takaa löytyy rakastettava tyyppi. Tämä perusperiaate on seurannut minun työuraani luokanopettajana ja erityisluokanopettajana sanoessani aina, että opettajana minun tärkein työkaluni on sydän!

Yhteyden luomisen, luottamuksen rakentamisen, turvallisuuden tunteen saavuttamisen ja liittymisen jälkeen alkaa kova työ. Koulussa vasta edellä mainitut mahdollistavat uuden oppimisen ja valmennuksessa tai terapiassa mahdollistuu muutokseen ja parempaan arkeen tähtäävä tavoitteellinen työskentely. Pehmeillä keinoilla, rakkaudella, empatialla ja lempeällä avulla saavutetaan paljon enemmän kuin kovilla keinoilla ja sanoilla.

Tulethan sinäkin seuraamaan matkaamme ja toimintaamme Ihmiseksi rakastettu Oy:n somekanaville, kotisivuille ja blogi-kirjoitusten pariin!

Sinä olet ihmiseksi rakastettu 💞

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *