Onnea tulevasta Ihmeestä tai syntyneestä Ihanasta! ?

Uusien vanhempien mielessä pyörii lukematon määrä ajatuksia ja kysymyksiä raskauden kulusta synnytykseen. Onnellisesta parisuhteesta vauvan mukanaan tuomiin muutoksiin. Riittävän ekologisista vaate- ja vaippavalinnoista turvallisten vaunujen ja turvaistuimen ostamiseen. Auton ja asunnon hankkimisesta vanhempainvapaiden jakamiseen jne. Nämä kaikki ovat merkittäviä vauva-ajan vaivattomuutta edistäviä asioita, mutta ovatko tärkeimpiä?

Tärkeintä uudelle perheelle on rakkaus, kiireettömyys, turvallisuus, kosketus ja läsnäolo. Lapsivuodeaika kestää siihen saakka, kunnes raskauden ja synnytyksen aiheuttamat kaikkein suurimmat muutokset ovat palautuneet ennalleen raskautta edeltävään aikaan, eli 6-12 viikkoa synnytyksen jälkeen.

Synnytys itsessään on äidin ja isän/toisen vanhemman maailman mullistava kokemus, jolloin äidin fyysinen keho ja psyykkinen mieli toimivat pelkästään turvatakseen vauvan eloonjäämisen. Lapsivuodeaikana perheellä on aina lupa pesimärauhaan ja esim. omaan päätäntävaltaan vieraiden vastaanottamisessa. Äidin hormonitasapaino ja mieli käsittelevät kokemaansa omaan yksilölliseen tahtiin, eikä sitä voi kiirehtiä.

Synnyttäneen äidin aivotoiminta muuttuu oksitosiinin erittymisen myötä. Rakkaus- ja mielihyvähormoni saa äidin reagoimaan vauvan pienimpäänkin tarpeeseen ja äiti kestää vauvan itkua paremmin kuin perheen muut jäsenet.

Ihmiseksi rakastettu Oy tarjoaa tulevaan vanhemmuuteen valmennusperheensä vertaistuelliset ryhmävalmennukset OLET IHME ? ja OLET IHANA. ? Meidän valmennuksissamme keskitymme rakkaudellisessa läsnäolon tilassa tuottamaan vanhemmuutta voimaannuttavia kokemuksia vahvistamalla vanhemman ja vauvan varhaista vuorovaikutusta ja kiintymyssuhdetta hyväksyvän kosketuksen kautta. Teoriatietotuokiot rytmittävät valmennusillan aikataulua vuorottelemalla toiminnallisten harjoitteiden kanssa.

Odottavien äitien ja vauvojen kanssa käytämme vuorovaikutusta vahvistavaa ja koko kehon hyvinvointia lisäävää satu- ja vauvasatuhieronnan menetelmää.

Tervetuloa tutustumaan valmennuksiimme! ?

Lue lisää alavalikoista valmennusten omilta sivuilta. Valmennuksiin ilmoittautuminen on sitova ja koskee koko 5 kerran valmennusta.