Olet ihana

Olet ihana -valmennukseen kutsutaan vauva ja äiti tai vauva ja vanhemmat yhdessä.

Tässä valmennuksessa keskitymme uuden perheen hyvinvointiin vauvan saavuttua maailmaan. Ihanan, jota olette viime kuukaudet kovasti odottaneet.

Vauvat rakastavat ja tarvitsevat kosketusta, läheisyyttä, kiireettömyyttä ja vanhemman turvallista syliä. Yhtäkään vauvaa ei voi helliä tai koskettaa liikaa, eikä liialla rakkaudella voi vauvaa pilata. Kosketus on vauvan elinehto, joka pitää hänet hengissä.
Alkuun tuoreet vanhemmat saattavat olla epävarmoja otteissaan, mutta jokainen oppii hoitamaan vauvaa hellin ja varmoin ottein. Olet ihana-valmennuksessa opettelemme ihan pienen vauvan käsittelyä, nostamista ja sylissä pitämistä niin, että teillä molemmilla on miellyttävä ja rento asento.

Jokaiseen kertaan kuuluu vauvasatuhierontatuokio. Satuhieronnan viesti on:

Olet arvokas ja tärkeä.
Juuri sinä.
Pieni, uusi ihminen.

Kosketus ja kiireettömässä läsnäolon tilassa toteutunut yhteinen hetki antaa kokemuksen rakastettuna olemisesta ja rakkauden antamisesta. Ihokontakti ja kosketus lisäävät oksitosiinin eli rakkaushormonin tuotantoa, joka vahvistaa hoivaamisen halua ja auttaa vauvan ja vanhemman välisen kiintymyssuhteen muodostamisessa. Sama oksitosiini saa vauvan synnytyksen alkamaan ja käynnistää maidonerityksen. Perheen yhteinen, jaettu hetki vauvan äärellä nostattaa siis jokaisen oksitosiinin eritystä ja huoneessa olevat saavat kellua rakkaushormonin nostattamassa oksitosiinipöhnässä.

Vertaistuellinen valmennus etenee vauvan iän ja kehitysvaiheen ehdoilla. Parikuukautinen jaksaa käsittelyä vain pienen hetken, mutta vauvan kasvaessa ja jaksamisen lisääntyessä voimme lisätä toiminnallisuutta. Isompien vauvojen ja vanhempien ryhmissä lorutellaan ja musisoidaan vauvasatuhieronnan lisäksi.

Ryhmän luottamuksellinen vertaistuki takaa sen, että molemmat vanhemmat saavat keskustella vuorotellen toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Vauvan synnyttyä tunteet saattavat yllättää ja saattaakin tuntua, ettei kaikkea voi sanoa edes puolisolleen ääneen. Vauvan syntymä on odotettu tapahtuma, mutta kaikki myös joutuvat etsimään paikkansa uudelleen.

Tervetuloa rakentamaan rakkautta teidän perheeseen.