Olet ihme

Olet ihme -valmennus on lempeää lovea ja hyvää oloa. 💞
Uudenlainen äitiysvalmennus on suunnattu Sinulle, tuleva, raskaana oleva äiti.

Jo kohdussa kehittyessään vauva aistii asioita ulkomaailmasta. Tulevien vanhempien ja mahdollisten isosisarusten äänet tulevat vauvalle tutuiksi ja syntymän jälkeen vauva rauhoittuu turvallisten äänten ympäröimänä. Vauva aistii vatsanpeitteiden läpi myös kosketuksen, vatsan silittelyn ja isän isot ja turvalliset kädet äidin vatsan ympärillä.
Isän rauhoittava kosketus hellii ja rauhoittaa äidin ja vauvan.

Auttamalla äitiä lempein menetelmin pysähtymään, rauhoittumaan ja rentoutumaan edesautetaan myös vauvan hyvinvointia kohdussa. Äidin kokema stressi välittyy sikiöön ja kasvava vauva kelluu kortisolipitoisessa lapsivedessä. Arvostavalla ja hellällä kosketuksella, halauksella, suukoilla ja seksillä sekä rentoutumisharjoituksilla, meditoinnilla ja omaa hyvää oloa buustaavilla hetkillä voidaan joko ennaltaehkäistä tai puolittaa kortisolin vaikutuksia.

Äidin erittämä rakkaushormoni oksitosiini rauhoittaa äitiä ja vauvaa ja myötävaikuttaa positiivisesti kiintymyssuhteen kehittymiseen jo raskausaikana. Oksitosiini hellii myös mielenterveyttä, sillä se alentaa kortisolin määrää veressä jopa puolella. Se laskee verenpainetta ja sykettä, parantaa immuunipuolustusta nostamalla kipukynnystä ja nopeuttamalla haavojen paranemista.

Olet ihme -valmennuksessa hyvää oloa buustaavien harjoitteiden lisäksi keskustelemme luottamuksellisesti vertaisäitien kanssa vanhemmuuden ennakkokäsityksistä, omista lapsuudenkokemuksista, oman vanhemmuuden haaveista, kiintymyssuhteen ja varhaisen vuorovaikutuksen merkityksestä vauvan kasvulle ja kehitykselle, tarpeista ja tunteista sekä tunnelukoista. Valmennuksessa on varattu osio vauvojen kehitysteorialle ja synnytykseen valmistautumiselle. 
Yhtenä menettelemänä rakentaa yhteyttä äidin ja vauvan välillä on läsnäolon tilassa jaettu vauvasatuhierontahetki, jota äiti voi harjoitella antamaan vatsan läpi vauvalle jo raskauden aikana. Rakkaushormoni oksitosiini virtaa kosketuksesta ja auttaa liimaamaan äitiä ja vauvaa yhteen.

Vertaistuellisessa ryhmävalmennuksessa keskitymme tuomaan vauvan äidille todelliseksi jo raskauden aikana, jolloin äiti pääsee rakentamaan tilaa myös sydämeensä.

Olet ihme -valmennus on arvokas lahja tulevalle voi äidille! Kehonmuutoksiin totutteleva äiti rakentaa samalla suhdetta syntymättömään vauvaansa, päivittää muuttuvaa suhdetta puolisoonsa ja visioi elämää perheenä. Kaiken tämän tukena toimii täydellisesti Ihmiseksi rakastettu Oy:n tarjoama Olet ihme -valmennus.

Lahjanantajana voivat olla tulevalle äidille merkitykselliset ihmiset, kuten vanhemmat, puoliso, appivanhemmat tai kummivanhemmat. Uudenlainen äitiysvalmennus voi olla myös kaveriporukan Baby Shower -lahja tulevalle äidille!

Olet ihme 💞